Schnitzel med ovnbagte kartofler
6. april 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En klassisk schnitzel skal laves fra bunden og steges i rigeligt smør. Servér den på gammeldags manér med kartofler og ærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Hæld rasp i en skål. Slå ægget ud i en anden skål, og pisk det sammen med en gaffel. Bland mel og salt i en tredje skål.
Bank kalveschnitzlerne lidt med hånden, og dup kødet tørt. Vend først schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Steg schnitzlerne i smør, til de er flot gyldne.
Giv de frosne ærter et hurtigt opkog, så de tør op og bliver flot grønne. Servér schnitzel, ovnbagte kartofler og ærter med smør, citronbåde og persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk