Savojkål med mandler og Vesterhavsost
27. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den sprøde savojkål er god i salatskålen og kalder på en skarp dressing. Det får den heldigvis her, hvor sennep og Worcestershiresauce smyger sig om kålbladende.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og snit kålen fint. Hak mandlerne. Høvl osten, og gem en tredjedel til pynt. Pil hvidløgsfeddene.
Blend ost, hvidløg, æggeblommer, ansjoser og sennep til en jævn masse i en minihakker eller foodprocessor.
Tilsæt olie i en tynd stråle, og blend imens, til konsistensen er som mayonnaise.
Tilsæt Worcestershiresauce, og vend dressingen sammen med savojkålen.
Drys med mandler og resten af osten.
Tip!
Savojkål stammer fra Savoyregionen i Frankrig. Den trives dog også godt under danske forhold, fordi den er hårdfør og tåler vinterens kulde. Savojkål har et højt indhold af kostfibre og er et sundt og mættende alternativ til salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk