Sausage rolls
30. juni 2023
af
Nadia Mathiasen.
Foto: Columbus Leth
Briterne elsker deres sausage rolls, og det er med god grund. De her små hapsere med fars, krydderurter og chutney i sprød butterdej er næsten vanedannende. Nyd dem som et mellemmåltid, som kanapéer eller som et ekstra lækkert element i madpakken.
Bemærk
I opskriften anvendes fersk pølsefars, men du kan også lave din egen fars. Tag udgangspunkt i en klassisk pølse- eller frikadelleopskrift.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pil og hak skalotteløg fint, og steg dem i smør på en pande, til de er klare. Skyl, pluk og hak krydderurter. Klem farsen ud af pølseskindet. Rør skalotteløg, krydderurter, fars og rasp sammen i en skål.
Del butterdejen på langs, smør midten med chutney, og fordel farsen i en lang pølse oven på. Pensl kanterne med sammenpisket æg, og fold siderne ind over hinanden. Vend butterdejsrullerne, så lukningen vender nedad, og skær dem i ca. 5 cm store stykker.
Læg butterdejsstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø og nigellafrø. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Servér de lune sausage rolls med chutney.
Tip!
I stedet for chutney kan du brugeketchup eller sennep.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk