Sashimi-salat med laks

18. oktober 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Den her japansk-inspireret salat minder lidt om sashimi, som er tyndskåret fisk. Her er det tyndtskåret salat med ris og råmarineret laks.

Bemærk
Mirin er en sød risvin, der bruges til utroligt mange retter i det japanske køkken. Den minder om sake, men indeholder mindre alkohol og mere sukker. Sukkerindholdet er et komplekst kulhydrat, der opnås naturligt ved fermenteringen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tilbered risene som anvist på emballagen.
Bland wasabi og limesaft i en skål. Læg laksen i marinaden, og lad den trække i 15 minutter.
Skræl radise og gulerødder, og skær begge dele i lange strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl forårsløgene, og skær dem i skrå skiver.
Rør soja, risvinseddike, mirin, sesamolie og honning sammen til dressing i en skål.
Skær laksen i tynde skiver. Bland grøntsagerne i en skål. Fordel risene på 2 tallerkner, læg laks og grøntsager ovenpå, og hæld dressingen over. Drys med sesam og brøndkarse, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar