Sashimi-salat med laks

Den her japansk-inspireret salat minder lidt om sashimi, som er tyndskåret fisk. Her er det tyndtskåret salat med ris og råmarineret laks.

Sashimi-salat med laks
0-30 min.

(0)

18. oktober 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Mirin er en sød risvin, der bruges til utroligt mange retter i det japanske køkken. Den minder om sake, men indeholder mindre alkohol og mere sukker. Sukkerindholdet er et komplekst kulhydrat, der opnås naturligt ved fermenteringen.

Ingredienser

personer
sushiris
80 g
wasabipasta
1 tsk.
limesaft
1 spsk.
fersk laksefilet
150 g
kinaradise
150 g
gulerødder
3
forårsløg
3
sojasauce (f.eks. ponzu)
1 spsk.
risvinseddike
2 tsk.
mirin (risvin)
1 spsk.
sesamolie
2 tsk.
honning
1 tsk.
sesamfrø
1 tsk.
brøndkarse
1 potter

Sådan gør du

Japansk sashimi-salat

Tilbered risene som anvist på emballagen.
Bland wasabi og limesaft i en skål. Læg laksen i marinaden, og lad den trække i 15 minutter.
Skræl radise og gulerødder, og skær begge dele i lange strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl forårsløgene, og skær dem i skrå skiver.
Rør soja, risvinseddike, mirin, sesamolie og honning sammen til dressing i en skål.
Skær laksen i tynde skiver. Bland grøntsagerne i en skål. Fordel risene på 2 tallerkner, læg laks og grøntsager ovenpå, og hæld dressingen over. Drys med sesam og brøndkarse, og servér.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'