Sashimi-salat med laks
18. oktober 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den her japansk-inspireret salat minder lidt om sashimi, som er tyndskåret fisk. Her er det tyndtskåret salat med ris og råmarineret laks.
Bemærk
Mirin er en sød risvin, der bruges til utroligt mange retter i det japanske køkken. Den minder om sake, men indeholder mindre alkohol og mere sukker. Sukkerindholdet er et komplekst kulhydrat, der opnås naturligt ved fermenteringen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tilbered risene som anvist på emballagen.
Bland wasabi og limesaft i en skål. Læg laksen i marinaden, og lad den trække i 15 minutter.
Skræl radise og gulerødder, og skær begge dele i lange strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl forårsløgene, og skær dem i skrå skiver.
Rør soja, risvinseddike, mirin, sesamolie og honning sammen til dressing i en skål.
Skær laksen i tynde skiver. Bland grøntsagerne i en skål. Fordel risene på 2 tallerkner, læg laks og grøntsager ovenpå, og hæld dressingen over. Drys med sesam og brøndkarse, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk