Sashimi-salat med laks
Den her japansk-inspireret salat minder lidt om sashimi, som er tyndskåret fisk. Her er det tyndtskåret salat med ris og råmarineret laks.

0-30 min.
(0)
18. oktober 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Mirin er en sød risvin, der bruges til utroligt mange retter i det japanske køkken. Den minder om sake, men indeholder mindre alkohol og mere sukker. Sukkerindholdet er et komplekst kulhydrat, der opnås naturligt ved fermenteringen.
Ingredienser
personer
- sushiris
- 80 g
- wasabipasta
- 1 tsk.
- limesaft
- 1 spsk.
- fersk laksefilet
- 150 g
- kinaradise
- 150 g
- gulerødder
- 3
- forårsløg
- 3
- sojasauce (f.eks. ponzu)
- 1 spsk.
- risvinseddike
- 2 tsk.
- mirin (risvin)
- 1 spsk.
- sesamolie
- 2 tsk.
- honning
- 1 tsk.
- sesamfrø
- 1 tsk.
- brøndkarse
- 1 potter
Sådan gør du
Japansk sashimi-salat
Tilbered risene som anvist på emballagen.
Bland wasabi og limesaft i en skål. Læg laksen i marinaden, og lad den trække i 15 minutter.
Skræl radise og gulerødder, og skær begge dele i lange strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl forårsløgene, og skær dem i skrå skiver.
Rør soja, risvinseddike, mirin, sesamolie og honning sammen til dressing i en skål.
Skær laksen i tynde skiver. Bland grøntsagerne i en skål. Fordel risene på 2 tallerkner, læg laks og grøntsager ovenpå, og hæld dressingen over. Drys med sesam og brøndkarse, og servér.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner