Sashimi af kammusling
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sashimi betyder små bidder og tynde skiver af fisk – og det er præcis, hvad du har i vente i disse simple og smagfulde kammuslinge-hapsere.
Bemærk
Fødevarestyrelsen anbefaler, at fisk, der skal spises rå, skal fryses ved -20° i mindst ét døgn. Hvis du køber fisk hos fiskehandleren, kan du bede om fisk af sashimi-kvalitet, som allerede har været frosset.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern lukkemusklen på siden af hver kammusling.
Drys kammuslingerne med salt og sukker, og sæt dem på køl i 30 minutter.
Skyl kammuslingerne i koldt vand, og dup dem tørre. Skær dem i tynde skiver, og anret dem på en tallerken.
Dryp med sojasauce, og pynt med stenbiderrogn og spirer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk