Sangria
26. oktober 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Jakob Helbig
Sol, sommer og sangria hører sammen. Den spanske drink med rødvin er helt perfekt til lune sommeraftener i haven eller som festlig velkomstdrink.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland kold rødvin, cava og vodka.
Skyl citrusfrugterne, og pres saften af citronen og 2 af appelsinerne. Tilsæt citron- og appelsinsaft. Smag til med rørsukker.
Skær 1 appelsin i små trekanter, og læg dem i sangriaen. Stil sangriaen i køleskabet i 30 minutter.
Smag sangriaen til igen – den må hverken være for sur eller for sød. Tilsæt masser af isterninger.
Tip!
Frosne jordbær og vindruer kan bruges i stedet for isterninger. Prøv eventuelt også at give Sangriaen et skvæt Cointreau inden serveringen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til opskriften på sangria
- Både Brandy, Grand Marnier og vodka er velegnet til sangria.
- Servér evt. sangriaen i en kande med frisk mynte og jordbær.
- Du kan tilsætte andre frugter, fx æble, pære, vandmelon og fersken.
Prøv også opskriften på hvid sangria