Sandwichbrød i form

29. september 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Det er smart at bage sit brød i en stor form, hvis man gerne vil have firkantede sandwichbrød. Læg al dejen ned i formen, og skær den ud i passende firkanter. Brødet her er blandt andet bagt med groft speltmel, som er en gammel hvedesort fyldt med god smag.

Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 25 x 35 cm

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt sirup og salt, og rør det sammen. Tilsæt blødt smør, speltmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt i ca. 5 minutter, til den er blød og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis dejen er meget klistret.
Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og ælt den let igennem. Rul dejen ud til en stor firkant, som passer med målene på din bageform. Læg bagepapir i formen, og læg dejen ned i formen. Tryk den let ud med fingrene, så den dækker bunden helt.
Skær dejen ud i 8 store firkanter med en kniv eller dejskærer.
Pensl brødene med sammenpisket æg, og drys dem skiftevis med solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø. Dæk brødene til med et viskestykke, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Sæt formen ind i ovnen, og bag brødene i ca. 20 minutter, til de har fået en flot mørkgylden overflade og er gennembagte. Afkøl på en bagerist. Bræk brødene fra hinanden. Servér brødene som tilbehør til suppe og salat, eller flæk dem og fyld dem som sandwich med f.eks. spinat, ost og parmaskinke.

Tip!

Sandwichbrødene kan også bages i en større form, hvis du ønsker fladere og flere brød ud af portionen. Brug f.eks. en form på 40 x 30 cm. Kan du ikke få fat på groft speltmel, kan du erstatte det med fuldkornshvedemel eller groft ølandshvedemel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar