Sandwichboller med manitobamel

2. februar 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Disse boller er bløde og luftige med en sprød skorpe. Perfekte til madpakken eller som burgerbolle.

Bemærk
Hævetid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld 3 dl vand i en gryde. Bring det i kog, og hæld det i en skål. Tilsæt 2 dl kold vand, så vandet bliver ca. 37°. Opløs gæren heri.
Smelt smørret i en gryde. Hæld smør, sukker og salt i skålen. Tilsæt ca. halvdelen af manitobamelet og al speltmelet. Rør, til dejen er klistret.
Tilsæt 2/3 af begge slags kerner (gem resten til drys). Tilsæt mere manitobamel lidt ad gangen – det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Fortsæt, til du kan ælte dejen blank og glat. Lad dejen hæve i 1 time.
Drys manitobamel på bordet. Del dejen i 10-14 stykker, afhængig af hvor store boller, du ønsker. Tril dem til boller på det meldryssede bord.
Beklæd to bageplader med bagepapir, og fordel bollerne herpå. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 220°. Pisk æg og vand i en skål. Pensl bollerne, og drys med resten af kernerne.
Bag bollerne i ovnen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.

Tip!

Du kan sagtens undlade det grove speltmel og lave helt hvide boller. Husk altid at justere mængden af mel, når du laver dejen. Den skal være glat og blød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar