Sandwich med oliventapenade, grillet peberfrugt og salami

17. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Har du prøvet at lave din egen oliventapenade? Det er slet ikke svært, og resultatet smager glimrende. Lav et stort glas, og brug det i en lækker sandwich. Har du rester tilbage, smager det også godt sammen med pasta næste dag.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld olivenolie og balsamico i en blender. Skyl citronen, og riv skallen fint i blenderen. Pres saften i blenderen.
Pil hvidløget, og riv det fint i blenderen. Tilsæt oliven og oregano i blenderen, og blend det sammen til en tapenade.
Skær brødet over, og rist det let på en brødrister. Smør brødet med oliventapenade.
Skær mozzarellaen i skiver, og fordel mozzarella, peberfrugt og fennikelsalami på brødet.
Skyl basilikum, rucola og tomater. Skær tomaterne i skiver. Fordel basilikum, rucola og tomater i sandwichen, og læg låget på.
Servér sandwichen, som den er, bag den i et paninijern eller lun hele sandwichen i ovnen i 5 minutter ved 200°.

Tip!

Opbevarer du oliventapenaden i et lufttæt glas, kan den holde 3 dage i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar