Sandwich med oliventapenade, grillet peberfrugt og salami
Har du prøvet at lave din egen oliventapenade? Det er slet ikke svært, og resultatet smager glimrende. Lav et stort glas, og brug det i en lækker sandwich. Har du rester tilbage, smager det også godt sammen med pasta næste dag.

0-30 min.
(0)
17. september 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Sandwich
- surdejsbrød
- 8 skiver
- friske mozzarellakugler
- 2
- grillet peberfrugt i olie
- 100 g
- fennikelsalami
- 12 skiver
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
- rucola
- 50 g
- tomater
- 2
Oliventapenade
- olivenolie
- 2 spsk.
- balsamicoeddike
- 1 tsk.
- usprøjtet citroner
- 1
- hvidløg
- ½ fed
- sorte oliven uden sten
- 100 g
- tørret oregano
- 1 tsk.
Sådan gør du
Oliventapenade
Hæld olivenolie og balsamico i en blender. Skyl citronen, og riv skallen fint i blenderen. Pres saften i blenderen.
Pil hvidløget, og riv det fint i blenderen. Tilsæt oliven og oregano i blenderen, og blend det sammen til en tapenade.
Sandwich
Skær brødet over, og rist det let på en brødrister. Smør brødet med oliventapenade.
Skær mozzarellaen i skiver, og fordel mozzarella, peberfrugt og fennikelsalami på brødet.
Skyl basilikum, rucola og tomater. Skær tomaterne i skiver. Fordel basilikum, rucola og tomater i sandwichen, og læg låget på.
Servér sandwichen, som den er, bag den i et paninijern eller lun hele sandwichen i ovnen i 5 minutter ved 200°.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner