Sandwich med oliventapenade, grillet peberfrugt og salami
17. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Har du prøvet at lave din egen oliventapenade? Det er slet ikke svært, og resultatet smager glimrende. Lav et stort glas, og brug det i en lækker sandwich. Har du rester tilbage, smager det også godt sammen med pasta næste dag.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld olivenolie og balsamico i en blender. Skyl citronen, og riv skallen fint i blenderen. Pres saften i blenderen.
Pil hvidløget, og riv det fint i blenderen. Tilsæt oliven og oregano i blenderen, og blend det sammen til en tapenade.
Skær brødet over, og rist det let på en brødrister. Smør brødet med oliventapenade.
Skær mozzarellaen i skiver, og fordel mozzarella, peberfrugt og fennikelsalami på brødet.
Skyl basilikum, rucola og tomater. Skær tomaterne i skiver. Fordel basilikum, rucola og tomater i sandwichen, og læg låget på.
Servér sandwichen, som den er, bag den i et paninijern eller lun hele sandwichen i ovnen i 5 minutter ved 200°.
Tip!
Opbevarer du oliventapenaden i et lufttæt glas, kan den holde 3 dage i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk