Sandwich med oliventapenade, grillet peberfrugt og salami

Har du prøvet at lave din egen oliventapenade? Det er slet ikke svært, og resultatet smager glimrende. Lav et stort glas, og brug det i en lækker sandwich. Har du rester tilbage, smager det også godt sammen med pasta næste dag.

Sandwich med oliventapenade, grillet peberfrugt og salami
0-30 min.

(0)

17. september 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sandwich

surdejsbrød
8 skiver
friske mozzarellakugler
2
grillet peberfrugt i olie
100 g
fennikelsalami
12 skiver
frisk basilikum
1 håndfulde
rucola
50 g
tomater
2

Oliventapenade

olivenolie
2 spsk.
balsamicoeddike
1 tsk.
usprøjtet citroner
1
hvidløg
½ fed
sorte oliven uden sten
100 g
tørret oregano
1 tsk.

Sådan gør du

Oliventapenade

Hæld olivenolie og balsamico i en blender. Skyl citronen, og riv skallen fint i blenderen. Pres saften i blenderen.
Pil hvidløget, og riv det fint i blenderen. Tilsæt oliven og oregano i blenderen, og blend det sammen til en tapenade.

Sandwich

Skær brødet over, og rist det let på en brødrister. Smør brødet med oliventapenade.
Skær mozzarellaen i skiver, og fordel mozzarella, peberfrugt og fennikelsalami på brødet.
Skyl basilikum, rucola og tomater. Skær tomaterne i skiver. Fordel basilikum, rucola og tomater i sandwichen, og læg låget på.
Servér sandwichen, som den er, bag den i et paninijern eller lun hele sandwichen i ovnen i 5 minutter ved 200°.

Tip!

Opbevarer du oliventapenaden i et lufttæt glas, kan den holde 3 dage i køleskabet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'