Sandwich med løvstikkepesto og grillost

Ingen vil tænke over, at sandwichen her ikke indeholder kød, for de grillede grøntsager og tykke stykker af ost er bløde, fyldige og spækket med umami. Prøv at lave din egen krydderurtepesto, og smør sandwichbrødet med den. Resten af pestoen kan bruges til f.eks. dip eller i en salat.

Sandwich med løvstikkepesto og grillost
0-30 min.

(0)

23. august 2021 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Løvstikkepesto

løvstikke
2 håndfulde
frisk basilikum
1 håndfulde
usprøjtet citroner
½
pinjekerner
1 dl
hvidløg
2 fed
parmesan
75 g
olivenolie
1½ dl
salt og peber

Sandwich

auberginer
1
squash
2
halloumi-grillost
200 g
olivenolie til pensling
tomater
3
sandwichboller
4
peber

Sådan gør du

Løvstikkepesto

Bland løvstikke og basilikum med skal og saft fra citronen.
Rist pinjekernerne på en varm, tør pande, til de får lidt farve og begynder at dufte.
Blend kernerne med krydderurteblandingen, hvidløg, revet parmesan og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Sandwich

Skær aubergine, squash og grillost i ca. ½ cm tykke skiver. Pensl begge sider med olivenolie, og grill eller steg dem et par minutter på hver side.
Skær tomater i skiver.
Flæk sandwichbrødene, og lun dem eventuelt. Smør både toppen og bunden med pesto, fyld brødene med aubergine-, squash-, oste-, og tomatskiver og servér med et drys peber.

Tip!

Hæld den pesto, som du ikke bruger i sandwichen, på et skoldet, atamonskyllet glas. Dryp lidt olivenolie over, så det lægger sig øverst, og opbevar pestoen køligt. Holdbarheden er lang, hvis du undgår at stikke f.eks. en beskidt ske derned.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'