Sandwich med løvstikkepesto og grillost
Ingen vil tænke over, at sandwichen her ikke indeholder kød, for de grillede grøntsager og tykke stykker af ost er bløde, fyldige og spækket med umami. Prøv at lave din egen krydderurtepesto, og smør sandwichbrødet med den. Resten af pestoen kan bruges til f.eks. dip eller i en salat.

0-30 min.
(0)
23. august 2021 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Løvstikkepesto
- løvstikke
- 2 håndfulde
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
- usprøjtet citroner
- ½
- pinjekerner
- 1 dl
- hvidløg
- 2 fed
- parmesan
- 75 g
- olivenolie
- 1½ dl
- salt og peber
Sandwich
- auberginer
- 1
- squash
- 2
- halloumi-grillost
- 200 g
- olivenolie til pensling
- tomater
- 3
- sandwichboller
- 4
- peber
Sådan gør du
Løvstikkepesto
Bland løvstikke og basilikum med skal og saft fra citronen.
Rist pinjekernerne på en varm, tør pande, til de får lidt farve og begynder at dufte.
Blend kernerne med krydderurteblandingen, hvidløg, revet parmesan og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Sandwich
Skær aubergine, squash og grillost i ca. ½ cm tykke skiver. Pensl begge sider med olivenolie, og grill eller steg dem et par minutter på hver side.
Skær tomater i skiver.
Flæk sandwichbrødene, og lun dem eventuelt. Smør både toppen og bunden med pesto, fyld brødene med aubergine-, squash-, oste-, og tomatskiver og servér med et drys peber.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner