Sandwich med løvstikkepesto og grillost

23. august 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Ingen vil tænke over, at sandwichen her ikke indeholder kød, for de grillede grøntsager og tykke stykker af ost er bløde, fyldige og spækket med umami. Prøv at lave din egen krydderurtepesto, og smør sandwichbrødet med den. Resten af pestoen kan bruges til f.eks. dip eller i en salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland løvstikke og basilikum med skal og saft fra citronen.
Rist pinjekernerne på en varm, tør pande, til de får lidt farve og begynder at dufte.
Blend kernerne med krydderurteblandingen, hvidløg, revet parmesan og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Skær aubergine, squash og grillost i ca. ½ cm tykke skiver. Pensl begge sider med olivenolie, og grill eller steg dem et par minutter på hver side.
Skær tomater i skiver.
Flæk sandwichbrødene, og lun dem eventuelt. Smør både toppen og bunden med pesto, fyld brødene med aubergine-, squash-, oste-, og tomatskiver og servér med et drys peber.

Tip!

Hæld den pesto, som du ikke bruger i sandwichen, på et skoldet, atamonskyllet glas. Dryp lidt olivenolie over, så det lægger sig øverst, og opbevar pestoen køligt. Holdbarheden er lang, hvis du undgår at stikke f.eks. en beskidt ske derned.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar