Sandwich med kødboller og tomatsauce
1. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Colombus Leth
Byt pastaen ud med et sprødt baguette, og prøv de lækre meatball-sandwiches. Kombinationen af sprødt brød, aromatisk tomatsauce og krydrede kødboller gør hver bid himmelsk.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 2 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, oregano, sukker, salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 15 minutter. Rør smør i saucen. Smag saucen til, og hold den varm i gryden.
Pil og riv løget. Skyl og hak persille. Rør oksekødet med løg, persille, friskrevet parmesan, chiliflager, salt og peber i en skål.
Form farsen til små kødboller ved hjælp af en ske, og læg dem på en tallerken.
Steg kødbollerne i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte med sprød skorpe.
Læg de stegte kødboller ned i den varme tomatsauce, og varm saucen igennem i ca. 5 minutter.
Skær baguetter i halve, og rist dem på en brødrister eller på en rist i ovnen, så de bliver sprøde. Skær brødene næsten helt igennem, så de stadig hænger sammen i den ene side.
Skyl og tør rucola. Skyl og hak persille. Fyld brødene med rucola og kødboller i tomatsauce, og top med persille og friskrevet parmesan. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk