Sandkage-tiramisu
28. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Kagen her er lavet af rester af sandkage i stedet for ladyfingers. Der er brugt en hvid sandkage i opskriften, men har du en rest orangekage eller mazarin, kan det også sagtens bruges.
Bemærk
Køletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med flormelis. Pisk mascarponen i, men undgå at overpiske.
Vend afkølet espresso i cremen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i cremen.
Skær kagen i skiver eller aflange klodser. Fordel et lag kage i et fad, stænk med kaffe, og læg creme på. Gentag.
Sæt kagen koldt i mindst 6 timer, evt. natten over.
Pisk fløden til blødt skum, og pynt kagen med toppe af flødeskum lige inden servering. Sigt med kakao, og servér straks.
Tip!
Du kan lægge friske hindbær ind i kagen eller servere dem til. Det giver en fin friskhed.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på saftig sandkage