Sandkage med rom og hasselnødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sandkage serveres gerne til sønderjysk kagebord mellem kringler og tærter. Her får du en version med rom og hasselnødder.
Bemærk
Ovntid: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en randform, der rummer ca. 1 l
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º. Smør en randform med smør eller olie. Del æggene i blommer og hvider. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk smør, sukker og vaniljekorn hvidt med en elpisker. Tilsæt æggeblommerne 1 ad gangen, mens du pisker videre. Sigt mel og bagepulver i dejen.
Hak nødderne groft, og tag ca. 25 g fra til pynt. Vend nødder og ca. ½ af rommen i dejen.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med en gaffel, om den er gennembagt.
Tag kagen ud af ovnen, og dryp den straks med den resterende rom. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen.
Rør flormelis og kogende vand sammen. Tilsæt det bløde smør, og rør glasuren jævn. Fordel glasuren ud over kagen, og drys med hakkede hasselnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på marmorkage