Sandkage med kaneltop og glasur
17. marts 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Brunsvigeren har fået et kærlighedsbarn med en kanelsnegl, og resultatet er en saftig sandkage med masser af kanelsnask.
Bemærk
Kagen skal afkøle helt, inden den dekoreres med glasur.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, 25x30 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Rør blødt smør og olie i.
Bland mel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen skiftevis med, at mælken hældes i. Hæld dejen i en smurt bradepande.
Rør blødt smør, farin, revet marcipan, kanel og havregryn sammen.
Lav fordybninger i kagens overflade med en ske eller med fingrene. Fordel remoncen løst over hele kagens top. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.
Bland vand i flormelis lidt ad gangen, til glasurens konsistens er som ønsket, og overtræk den afkølede kage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk