Samosaer med krydret oksekød, mangosalat og myntedip

17. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Samosaer kan også dybsteges, men her pensler vi dem med olie og steger dem i ovnen, så de bliver dejligt sprøde, og det fedter mindre i køkkenet.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil, skræl og hak løg, hvidløg og ingefær fint. Skræl bagekartoflen, og skær den i meget små tern. Opvarm en gryde med olie, og steg løg, hvidløg, ingefær og kartoffeltern i ca. 10 minutter ved middellav varme, til kartoflerne er møre.
Tilsæt oksekød og alle krydderierne, og steg videre, til kødet er brunet. Tilsæt ærter, og steg videre i 1-2 minutter. Smag fyldet til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
Rul fillodejen ud, og skær den i rektangler på 10 x 30 cm. Pensl dejen med olie på den øverste side. Læg ca. 1½ spsk. fyld i det ene hjørne af dejen, og fold hjørnet ind over fyldet, så den danner en trekant. Fortsæt med at folde, så dejen bliver ved med at danne en trekant. Fortsæt, til al dejen er brugt, og hver samosa har flere lag.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Fordel samosaerne på 2 bageplader med bagepapir, og pensl dem med olie. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl og tør rucolaen. Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern. Pil og hak rødløget fint. Skær chilien i tynde skiver, og kassér de hvide kerner. Vend rucola, mango, rødløg og chili sammen med olie og limesaft. Anret salaten i en skål, og drys med sesamfrø.
Blend alle ingredienserne til myntedippen i en blender eller minihakker til en ensartet creme. Smag til med limesaft, salt og peber. Servér de sprøde samosaer med mangosalat og myntedip.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar