Samosaer med krydret kyllingefyld og yoghurtdressing
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Samosaer er små, fyldte dejpakker af pakistansk og indisk oprindelse. Det krydrede fyld indeholder løg, ærter og kartofler og kan suppleres med kød.
Bemærk
Samosaerne kan spises som forret eller hovedret.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog og pil kartoflerne. Pil løgene, og hak dem groft. Steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme, så de bliver klare uden at få farve. Skær kyllingefileter i tern på ca. 1½ x 1½ cm. Skru op for temperaturen på panden, og steg kyllingefileterne et par minutter sammen med løgene. Tilsæt kartofler i tern sammen med ærter, fintrevet ingefær, garam marsala, spidskommen og koriander. Vend det hele godt sammen, og smag grundigt til med salt. Lad fyldet køle lidt af.
Rul filodejen ud, og klip den i lange baner i 10 cm’s bredde på den lange led. Læg dem med det samme under et fugtigt, rent viskestykke – ellers tørrer de meget hurtigt ud og knækker, så de ikke er til at bruge.
Tag 1 bane filodej frem ad gangen. Læg 2-3 spsk. af fyldet i det ene hjørne af dejen.
Fold dejen en gang rundt om fyldet, så pakken begynder at forme en trekant. Fold videre på denne måde omkring fyldet, så<br />
pakken hele tiden er trekantet, og foldningerne hele tiden foregår inden for filodejens “bane” – den skal altså aldrig foldes ud på<br />
bordet, for så er det den forkerte retning.
Til sidst er alle sider omkring fyldet lukket, så det ikke kan falde ud. Luk den sidste side ved at pensle med lidt vand, og pres dejen godt sammen. Læg de færdige samosaer på et stort fad eller på en bakke, uden at de rører hinanden. Læg et rent viskestykke over, så pakkerne ikke tørrer ud.
Steg samosaerne på en pande i rigeligt olie, til de er gyldenbrune på begge sider. Lad dem dryppe lidt af på et stykke køkkenrulle.
Pil og hak hvidløget fint. Hak koriander og dild.
Rør yoghurten sammen med hvidløg, koriander og dild. Smag til med salt.
Anret samosaerne på et fad og servér dem med yoghurtdressing og evt. sambal oelek eller anden chilisauce.
Tip!
Hvis du skifter kyllingebrystfileterne ud med 200 g ekstra kartofler, får du en vegetarisk ret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk