Samosaer med kartofler, kikærter og spinat
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Samosaer er indiske dejpakker med krydret grøntsagsfyld. Spis dem til frokost eller som aftensmad med en skål grøn salat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Tænd ovnen på 200º.
Skyl spinaten, og tør den i et rent viskestykke eller i en salatslynge. Åbn dåsen med kikærter, hæld dem i en sigte, og skyl dem under rindende koldt vand.
Bland kartofler, spinat, kikærter og karry i en skål, og krydr med salt og peber.
Rul butterdejspladerne lidt ud med en kagerulle på et stykke bagepapir. Læg en skefuld af kartoffelfyldet på den ene halvdel af hver butterdejsplade.
Fold den anden halvdel ind over fyldet, og pres kanterne godt sammen med en gaffel, så pakkerne ikke åbner sig under bagningen.
Pensl butterdejspakkerne med sammenpisket æg, og drys med spidskommenfrø og fennikelfrø. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér de varme samosaer med yoghurt naturel, friske mynteblade og et lille drys cayennepeber.
Tip!
Når du laver samosaer, kan du bruge den kaloriefattige filodej i stedet for butterdej. Filodej er meget tynd, så læg dejen dobbelt eller tredobbelt, før du lægger fyldet på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk