Samosa med kartofler og raita med mynte
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde samosaer er faktisk ikke så svære at lave selv, og så smager de bare hamrende godt!
Ingredienser
Sådan gør du
Rist spidskommen let på en tør pande, til det dufter. Tag det af panden. Knus hvidløgsfeddet. Rør yoghurten sammen med spidskommen, hvidløg, finthakket mynte, salt og peber.
Pil løget, og skær det i tern. Skær de kogte kartofler i tern.
Rist spidskommen, karry, ingefær og salt let i olie på en pande. Tilsæt løg og kartofler, og lad dem stege med på panden. Kartoflerne må gerne blive let mosede. Vend ærter i, og tag panden fra varmen.
Skær filodej i kvadrater på ca. 12 x 12 cm, og pensl kanterne med æg. Læg 2 spsk. kartoffelfyld på hvert dejstykke, krydr med chiliflager, og fold dem sammen til en trekant (brug æg som lim).
Steg samosaerne i olie på en pande i ca. 1 minut på hver side, og afdryp på køkkenrulle.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk