Samosa med kartoffel og ærter
8. oktober 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: columbus leth
En rest kogte kartofler fra dagen før er oplagt at bruge i den indiske snack.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i smør på en pande, til de er klare.
Skyl og hak chilien fint, og hæld den på panden sammen med garam masala. Tilsæt kartoflerne, når det begynder at dufte. Mos kartoflerne med bagsiden af en grydeske.
Skyl og hak korianderen, og vend den i blandingen sammen med ærterne. Lad det hele stege i 5-6 minutter. Afkøl let.
Del fillodejen på langs, så den er 10-12 cm i bredden. Læg 2 spsk. fyld i den ene ende, og fold derefter dejen til trekanter. Pensl afslutningen med sammenpisket æg, så samosaen holder godt på fyldet.
Varm olien op til 180° i en gryde. Steg samoserne – 2-3 stykker ad gangen – i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk