Annonce

Salty Dog med gin, rød grape og flagesalt

Du kender måske den klassiske Greyhound? Hvis du tilføjer lidt salt, har du en Salty Dog! En skøn drink, der pirrer din smagssans med både syrligt, sødt, let bittert og salt – og blide bobler, der prikker på tungen.

SALT FREMHÆVER DE ØVRIGE SMAGE

Alting kræver kontrast for at kunne stå helt skarpt. Det gælder også de fem grundsmage sødt, salt, bittert, surt og umami – de fremstår meget mere interessante, når de optræder sammen, end når de står alene. Når grundsmagene kombineres, opstår en følelse af tilfredshed og en oplevelse af dyb velsmag.

Se i videoen, hvordan du kan bruge salt i en festlig drink:


NATURLIGE SALTKRYSTALLER

Maldon flagesalt er havsalt, der fra naturens side er formet i ultratynde, pyramideformede krystaller. Saltet er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England gennem fire generationer. Det gode håndværk er sammen med saltets unikke form årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster. 

Har du lyst til flere eksperimenter, hvor du kombinerer grundsmagene på lidt overraskende måder? Så prøv f.eks. denne opskrift på mørk mælkechokoladetærte med whisky og flagesalt og denne opskrift på cheesecake-muffins med saltkaramel.

Ingredienser

Sådan gør du

Pres saften ud af grapefrugterne – du skal bruge i alt 4 dl saft. Si saften, hæld den i en kande, og sæt på køl, indtil du er klar til at servere.
Fyld isterninger i 4 glas, og drys lidt flagesalt over. Tilsæt lys sirup og gin, og rør godt rundt.
Hæld 1 dl grapefrugtsaft i hvert glas, og fyld op med danskvand.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
15. juni 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar