Salty Dog med gin, rød grape og flagesalt
Du kender måske den klassiske Greyhound? Hvis du tilføjer lidt salt, har du en Salty Dog! En skøn drink, der pirrer din smagssans med både syrligt, sødt, let bittert og salt – og blide bobler, der prikker på tungen.
(0)
Du kender måske den klassiske Greyhound? Hvis du tilføjer lidt salt, har du en Salty Dog! En skøn drink, der pirrer din smagssans med både syrligt, sødt, let bittert og salt – og blide bobler, der prikker på tungen.
SALT FREMHÆVER DE ØVRIGE SMAGE
Alting kræver kontrast for at kunne stå helt skarpt. Det gælder også de fem grundsmage sødt, salt, bittert, surt og umami – de fremstår meget mere interessante, når de optræder sammen, end når de står alene. Når grundsmagene kombineres, opstår en følelse af tilfredshed og en oplevelse af dyb velsmag.
Se i videoen, hvordan du kan bruge salt i en festlig drink:
Maldon flagesalt er havsalt, der fra naturens side er formet i ultratynde, pyramideformede krystaller. Saltet er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England gennem fire generationer. Det gode håndværk er sammen med saltets unikke form årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster.
Har du lyst til flere eksperimenter, hvor du kombinerer grundsmagene på lidt overraskende måder? Så prøv f.eks. denne opskrift på mørk mælkechokoladetærte med whisky og flagesalt og denne opskrift på cheesecake-muffins med saltkaramel.