Saltsyltede limefrugter
18. juli 2019
af
Columbus Leth.
Foto: Columbus Leth
Saltsyltet lime smager skønt som smagsgiver i f.eks. gryderetter og couscous. De har en meget intens og salt smag, så hak dem fint, og brug lidt, når du mangler det sidste pift i f.eks. asiatisk mad. På Sri Lanka ville man eksempelvis aldrig servere en karry uden!
Bemærk
Trækketid: 14 dage.
Ingredienser
Udstyr
1 sylteglas med låg
Sådan gør du
Skyl limefrugterne godt i lunket vand, og skær top og bund af. Skær frugterne i kvarte, og sæt dem på et fad.
Knus peberkornene i en morter. Bland salt og sort peber sammen, og drys det på limefrugterne, sørg for at det kommer lidt ned imellem de enkelte både.
Kog eddike, sukker og chili op i en gryde, hvor der er plads til limefrugterne.
Sæt frugterne ned i gryden, og lad dem simre ved svag varme under låg i ca. 15 minutter, indtil de er blevet gule. Tag limefrugterne af varmen, og lad dem køle af i gryden.
Hæld limefrugterne i sylteglas med al væsken, og stil det et mørkt og køligt sted sted i 14 dage. Servér dine pickles til en skøn karryret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk