Saltsyltede limefrugter

18. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Saltsyltet lime smager skønt som smagsgiver i f.eks. gryderetter og couscous. De har en meget intens og salt smag, så hak dem fint, og brug lidt, når du mangler det sidste pift i f.eks. asiatisk mad. På Sri Lanka ville man eksempelvis aldrig servere en karry uden!

Bemærk
Trækketid: 14 dage.

Ingredienser

Udstyr

1 sylteglas med låg

Sådan gør du

Skyl limefrugterne godt i lunket vand, og skær top og bund af. Skær frugterne i kvarte, og sæt dem på et fad.
Knus peberkornene i en morter. Bland salt og sort peber sammen, og drys det på limefrugterne, sørg for at det kommer lidt ned imellem de enkelte både.
Kog eddike, sukker og chili op i en gryde, hvor der er plads til limefrugterne.
Sæt frugterne ned i gryden, og lad dem simre ved svag varme under låg i ca. 15 minutter, indtil de er blevet gule. Tag limefrugterne af varmen, og lad dem køle af i gryden.
Hæld limefrugterne i sylteglas med al væsken, og stil det et mørkt og køligt sted sted i 14 dage. Servér dine pickles til en skøn karryret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar