Saltsyltede citroner
14. oktober 2018
af
Trine Hahnemann.
Foto: Columbus Leth
Saltsyltede citroner giver dybde og saltet skarphed i en citrondressing. Saltet trækker det bitre ud af citronerne, sådan at skallen også sagtens kan spises.
Bemærk
Syltetid: Mindst 1 måned.
Ingredienser
Udstyr
1 sylteglas med tætsluttende låg
Sådan gør du
Vask citronerne. Pres saften af ⅙ af citronerne, og overhæld de resterende med kogende vand. Tør dem i et rent viskestykke.
Læg citronerne på et spækbræt, og lav 4 snit ind i hver citron på langs. Det er vigtigt, at frugterne stadig hænger sammen i bunden. Gem saften, der samler sig på brættet.
Fyld hver citron med masser af salt. Skold sylteglasset. Pres herefter citronerne tæt sammen i glasset, og hæld al citronsaften ved.
Top citronerne med et lag olivenoile. Luk glasset til med tætsluttende låg.
Lad citronerne trække 1 måned.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk