Saltkaramel

5. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Fine, små glas fyldt med den lækreste saltkaramel. Den søde, bløde masse er både perfekt på risalamanden, på pandekager og is og som det cremede indre i hjemmelavede fyldte chokolader.

Bemærk
Afkøling: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

to små glas med låg

Sådan gør du

Opvarm fløden, og sæt den til side.
Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde.
Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring.
Tilsæt salt.
Hæld karamellen på glas, og stil den på køl, så den tykner.

Tip!

Du kan tilsætte krydderier til karamellen, så den får endnu mere smag – prøv fx at lægge en kvist frisk rosmarin med i gryden, når du smelter sukkeret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du Dulce de leche

Dulce de leche er spansk og betyder slik lavet af mælk, og det er lige, hvad karamel er. Den tykke karamelsauce laves nemlig af fløde og sukker og smager lidt af flødekarameller, hvilket gør den genial i desserter, kager eller som topping på vafler.

Kan man lave dulce de leche selv?

Karamellen kan købes færdiglavet under mange navne. Nogle kalder den dulce de leche, som i Spanien, men andre bruger også betegnelsen karamelisseret mælk, karamelsauce eller toffeesauce. 

Du kan selvfølgelig også lave karamelsaucen fra bunden. I opskriften herover får du en simpel fremgangsmåde til hjemmelavet dulce de leche. Du kan dog også lave karamel af kondenseret mælk, som man kan købe på dåse i de fleste supermarkeder.

Køber du en dåse kondenseret mælk, kan du koge den til karamel på 3 måder: Kog hele dåsen i en gryde, kog kun indholdet af dåsen i en gryde eller kog indholdet i et glas i en gryde. Få vores guide til kondenseret mælk her!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar