Saltimbocca med lun bønnesalat
17. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Saltimbocca er en klassiker i det italienske køkken, hvor kalvekød tilberedes med parmaskinke og salvie.
Ingredienser
Sådan gør du
Bank schnitzlerne ud, så de er 1 cm tykke, f.eks. med en kagerulle eller kødhammer. Skær hver schnitzel i to stykker. Læg et stykke parmaskinke på hvert stykke, og læg et salvieblad ovenpå. Fæstn det til kødet med en tandstikker.
Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder parmaskinke, i melblandingen.
Rens svampene, og skær dem i skiver. Smelt smør på en pande, og steg svampene, til de bliver flot gyldne. Pil og pres hvidløg, og lad det stege med på panden.
Skyl de grønne bønner, og nip enderne af. Hæld vandet fra butterbeans , og skyl dem i en sigte. Vend de to slags bønner i retten på panden, og lad det hele stege i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Anret salaten på et fad, og drys med parmesanflager.
Smelt halvdelen af smørret og al olien på en pande. Steg først kødet 1 minut på siden med parmaskinke og salvie, og vend det, og steg det yderligere et par minutter på den anden side. Hæld hvidvin på panden, og lad det simre i 5 minutter.
Tag kødet af panden, og tilsæt resten af smørret. Kog væsken ind til en sauce. Drys et par hakkede salvieblade i, og smag til med salt og peber.
Servér saltimbocca og sauce med lun bønnesalat og flute.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på saltimbocca