Saltimbocca med citronpasta og fyldte tomater
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Saltimbocca er tyndskåret kalvekød med salvie og parmaskinke, som på en nem og enkel måde får smagen af Italien ind i din ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl tomaterne, og skær dem i halve på tværs. Skrab kernerne ud med en lille teske. Fordel tomaterne i et ovnfad med skærefladen opad, og drys et tyndt lag sukker over tomaterne.
Pil løg og hvidløg, og hak dem helt fint. Skyl krydderurterne, og hak dem helt fint. Bland det sammen med rasp, parmesan og 4 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Fordel fyldet i tomaterne, og dryp de sidste 2 spsk. olie over tomaterne. Bag tomaterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er møre. Afkøl dem let inden servering.
Bank kalveschnitzlerne flade, så de er ca. 1 cm tykke. Læg et stykke parmaskinke på hver schnitzel, og læg et salvieblad oven på. Sæt salviebladet fast til kødet med en tandstik. Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder parmaskinke, i melblandingen.
Smelt 2 spsk. smør og olivenolie på en pande. Steg først kødet på skinkesiden, til skinken er sprød. Vend kødet, og steg det i 2 minutter på den anden side, til kødet er næsten gennemstegt. Hæld marsala på panden, og lad det småkoge i 5 minutter.
Tag kødet af panden, og tilsæt de sidste 2 spsk. smør. Kog væsken ind til en sauce, og smag den til med salt og peber.
Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen. Riv imens citronskal og parmesan fint på et rivejern, og skyl og hak persillen. Hæld vandet fra pastaen, når den er al dente, og vend den hurtigt sammen med citronskal, parmesan, persille og smør.
Servér kødet med fyldte tomater, citronpasta samt godt brød til at suge den gode sauce fra kødet op med.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på saltimbocca!