Saltimbocca ala romana

23. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Saltimbocca ala romana, også kendt som kalveschnitzler stegt med salvie og lufttørret skinke, hører til i kategorien af opskrifter, der virkelig imponerer med deres gode smag og samtidig er virkelig nemme og hurtige at bikse sammen. Perfekt til gæster på en hverdagsaften.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub eller skræl kartoflerne, og halvér dem. Kog dem møre i letsaltet vand.
Lad de kogte kartofler dryppe af i en sigte. Rist dem i smør på en pande, til de bliver gyldne.
Bank schnitzlerne en anelse tyndere, så kødskiven bliver ca. 1½ gang større. Læg en skive lufttørret skinke på hver schnitzel, og dæk med salvieblade.
Smelt smørret på panden, og lad det bruse op. Steg først kødet 2 minutter på skinkesiden ved kraftig varme. Vend, og steg endnu 1 minut.
Hæld marsala på panden, og kog kraftigt i 2 minutter. Krydr med salt og peber.
Tag panden af varmen, og pisk koldt smør i små stykker i saucen. Servér straks med ristede kartofler.

Tip!

Ud over de ristede kartofler kan du også servere dampede grøntsager til din saltimbocca, f.eks. gulerødder og porrer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar