Saltet torsk med kartofler og grøntsager
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Letsaltet torsk kogt med kartofler og grøntsager smager skønt – i Portugal spiser de det typisk op til jul, men herhjemme kan retten sagtens spises året rundt.
Bemærk
Trækketid, torsk: 1 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg torskefileten i et lille, ovnfast fad, og drys den med groft salt. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil torsken i køleskabet til dagen efter.
Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Tag dem op af vandet med en hulske, og hold dem varme (gem kogevandet i gryden!).
Rens bladsellerien, og skyl squashen. Skær bladselleri og squash i mindre stykker, og kog dem netop møre i kartoffelkogevandet, det tager ca. 2-3 minutter.
Skær den saltede torskefilet i lige store stykker, så der er ét stykke pr. mand.
Damp dem møre i lidt vand på en pande eller i en gryde i ca. 1 minut på hver side.
Anret fisken sammen med de kogte grøntsager, kogte æg skåret i halve, citron skåret i både, et drys friskkværnet peber og lidt olivenolie.
Tip!
I stedet for torsk kan du bruge andre typer fisk til denne ret, fx kuller, lyssej eller mørksej.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk