Saltet torsk med ingefær og lime
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Saltet torsk er en helt enkel måde at servere forret på. Salt den i 1-2 døgn, skær den i tynde skiver, og dryp en frisk, pikant dressing med ingefær og lime over. Ristet rugbrød i tynde skiver passer rigtig godt til.
Bemærk
Trækketid på køl: 1-2 dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens fisken, og fjern alle ben med en pincet. Skær kanterne rene. Læg fisken med skindsiden nedad i et lille fad med kanter. Drys overfladen med salt og sukker.
Læg torsken op på et bræt, og skrab evt. salt af. Skær den i tynde skiver på skrå, og læg dem på et fad eller tallerkener.
Dæk fadet tæt med film, og stil det på køl i 1-2 døgn.
Pres saften af limefrugterne. Pisk limesaft, honning og friskrevet ingefær sammen, og smag dressingen til. Den skal være sød, sur og lidt stærk.
Dryp lidt dressing over fisken, og servér resten ved siden af. Pynt med små duske dild eller koriander, og servér med ristet rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk