Saltet laks med mormordressing og sprød salat

2. juni 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Det er pivnemt at salte sin egen laks – du skal bare starte et par dage før servering.

Bemærk
Trækketid, laks: 2 dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist fennikelfrøene på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Afkøl let, og knus dem groft, f.eks. i en morter. Bland dem med sukker og salt.
Tjek laksen for ben, gnid den ind i sukker/salt-blandingen, og pak den tæt ind i husholdningsfilm. Sæt den på køl i 2 døgn.
Pisk citronsaft og sukker sammen i en skål. Rør fløden i, til dressingen tykner let. Tilsæt evt. mere citron, hvis den ikke bliver tyk.
Skyl salaten, og pluk den. Skyl agurker og radiser, og skær begge dele i tynde skiver.
Dup laksen tør med køkkenrulle, og skær den i meget tynde skiver. Anret salaten på et stort fad, og top med agurker, radiser og laks.
Dryp dressingen over, krydr med salt og peber, og servér straks, evt. med lunt brød.

Tip!

Ønsker du mere fylde i salaten, kan du skære et bundt asparges i tynde, skrå skiver og vende dem i salaten ved servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar