Saltet laks med ingefær og radise
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
En delikat forret med laks, som er meget let at lave, selv om den er nogle dage undervejs.
Bemærk
Frysetid: 1 døgn. Marinering: 1-2 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrab laksen helt fri for skæl, eller skær skindet af. Fjern eventuelle ben med en pincet. Frys laksen ved ÷20° i mindst 24 timer. Lad laksen tø let op i køleskabet i ca. 12 timer.
Læg laksen i et lille fad med kanter (ikke metal!),og gnid den med olie. Bland salt, sukker og peber, og drys det over laksen i et jævnt lag. Dæk fadet omhyggeligt med husholdningsfilm. Stil fadet i køleskabet 1-2 døgn.
Øs lagen, der dannes, over laksen ved at vippe fadet af og til.
Skræl og riv ingefær fint. Rør det sammen med de øvrige ingredienser til en syrlig-sød dressing.
Tag laksen op af lagen, og skær den i tynde skiver på skrå – ned til skindet, hvis det er på. Læg skiverne på et fad, og hæld dressingen over.
Skræl kinaradisen, og høvl den i tynde spåner. Rens radiserne, og skær dem i meget tynde skiver.
Fordel begge dele på laksen, drys med sesamfrø, og servér med rugbrødschips.
Tip!
Hvis laksesiden er tynd, er 1 døgns saltning nok, men er den tykkere, er det bedst med 2 døgn.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk