Saltet laks med fennikel og rygeostdressing

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Den fine laksesmag kommer virkelig til sin ret efter at have ligget arm i arm med sukker og salt på køl i lang tid.

Bemærk
Hviletid: I alt 16 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg laksen i et fad med høje kanter. Drys med sukker og salt, og stil den på køl i mindst 8 timer.
Stød fennikelfrøene i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med peber, og stil laksen tilbage på køl i mindst 8 timer.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og sukker.
Skær fenniklen i papirtynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Pluk dilden i buketter. Vend fennikel og dild i vinaigretten.
Skær radiserne i små tern, og rør dem sammen med rygeosten. Smag til med salt og peber.
Skær laksen i tynde skiver, anret på et fad, og top med fennikelsalat. Servér med rygeostdressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar