Saltet laks med fennikel og rygeostdressing
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den fine laksesmag kommer virkelig til sin ret efter at have ligget arm i arm med sukker og salt på køl i lang tid.
Bemærk
Hviletid: I alt 16 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksen i et fad med høje kanter. Drys med sukker og salt, og stil den på køl i mindst 8 timer.
Stød fennikelfrøene i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med peber, og stil laksen tilbage på køl i mindst 8 timer.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og sukker.
Skær fenniklen i papirtynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Pluk dilden i buketter. Vend fennikel og dild i vinaigretten.
Skær radiserne i små tern, og rør dem sammen med rygeosten. Smag til med salt og peber.
Skær laksen i tynde skiver, anret på et fad, og top med fennikelsalat. Servér med rygeostdressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk