Saltbagte rødbeder
13. april 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Når rødbederne bages med salt, bliver smagen sød med et strejf af lakrids. Servér dem som tilbehør til f.eks. lam, eller bland dem i en grøn salat med feta eller gedeost.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Vask rødbederne. Læg alufolie i et ovnfad, og hæld salt og timian i fadet. Læg rødbederne i fadet. Luk alufolien til, og sæt fadet i ovnen i 2 timer.
Lad rødbederne køle let, og skræl dem, eller smut skindet af under den kolde hane. Skær rødbederne i både.
Skyl kørvelen (gem et par stilke til pynt),og blend den i en blender sammen med mandler, olie og pillet hvidløg. Smag til med salt, peber og eddike.
Smør cremefraiche ud på et fad. Læg rødbederne ovenpå. Top med kørveldressingen, friskrevet peberrod, salt, peber og lidt frisk kørvel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk