Saltbagte kartofler med rørt smør
22. oktober 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Haps! Små saltbagte kartofler som dyppes i cremet, rørt smør med citrus. Saltbagningen giver kartoflerne smag og en dejlig fast konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Skyl kartoflerne, læg dem i et ildfast fad, og dæk dem med salt.
Bag kartoflerne i ovnen i 20-25 minutter, til de bliver helt sprøde og gyldne.
Riv skallen af citronen, og pres saften. Skyl og hak blomsterne – gem nogle hele til pynt.
Rør smør med salt, friskkværnet peber, citronsaft, citronskal og hakkede blomster i en skål.
Pisk det hele grundigt sammen med et piskeris, indtil det får en cremet konsistens.
Servér de varme saltkartofler med rørt smør, og drys med lidt hele blomster på toppen. Spis kartoflerne som tilbehør til grillet kød, fjerkræ, fisk eller som del af et større måltid med små retter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk