Saltbagte kartofler med hakkebøffer og kantarelsmør
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Nye kartofler er perfekte til saltbagning med urter, da de optager masser af smag gennem den fine kartoffelskræl.
Bemærk
Svampene skal udbløde i 30 minutter. Kartoflerne skal bage i 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º.
Skrub kartoflerne godt, og læg dem i et ovnfast fad. Hak timian groft, bland det godt sammen med saltet, og fordel det hen over kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time, til de er helt møre.
Læg de tørrede svampe i blød i lunkent vand i 30 minutter. Skyl dem herefter grundigt, og vrid dem fri for væske.
Hak de udblødte kantareller fint. Brun dem på en pande i 1 spsk smør i ca. 2 minutter, og lad dem herefter afkøle helt. Hak purløg fint, og rør det sammen med smør og kantareller. Smag til med peber, og sæt det på køl.
Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Anret kartoflerne med kantarelsmør og hakkebøffer, og server med grøn salat til.
Tip!
Lad endelig skrællen sidde på de nye kartofler, da den er både sund og velsmagende. Børst kartoflerne med en grov børste, eller fugt dem med lidt vand, drys en håndfuld salt over dem, og skrub dem grundigt imod hinanden. Når kartoflerne koges, kan du eksperimentere med at lægge forskellige smagsgivere ned i kogevandet. Skrællen på kartoflerne er så tynd, at smagen trænger igennem den og helt ind i selve kartoflen. Brug fx friske krydderurter som løvstikke, timian, oregano, mynte, persille eller dild. Du kan også lægge et pillet løg, et par hvidløgsfed, laurbærblade, peberkorn eller en hel chili ned i kogevandet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk