Saltbagt selleri med krydderurter og lardo

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Den italienske specialitet lardo er lavet på svinefedt krydret med bl.a. rosmarin. Når lardo’en smelter ind i sellerien, tilfører den god smag og fedtstof, som giver en fantastisk skorpe.

Bemærk
Antal personer: 6-8 (som forret). Bagetid, selleri: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Find en gryde frem, som kan tåle at komme i ovnen. Beklæd gryden med alufolie, og hæld salt i. Læg timiankvistene i gryden.
Skrub knoldsellerien fri for jord, og læg den i gryden i hel figur. Luk alufolien sammen omkring sellerien, og bag den i ovnen i 2 timer.
Lad sellerien køle lidt af, og skær det yderste lag af. Skær resten af sellerien i skiver. Pensl skiverne med olivenolie, og steg dem på en (grill)pande.
Krydr med salt og peber. Fordel røget spæk eller lardo’en på selleriskiverne, og pynt med masser af krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar