Saltbagt selleri med krydderurter og lardo
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den italienske specialitet lardo er lavet på svinefedt krydret med bl.a. rosmarin. Når lardo’en smelter ind i sellerien, tilfører den god smag og fedtstof, som giver en fantastisk skorpe.
Bemærk
Antal personer: 6-8 (som forret). Bagetid, selleri: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Find en gryde frem, som kan tåle at komme i ovnen. Beklæd gryden med alufolie, og hæld salt i. Læg timiankvistene i gryden.
Skrub knoldsellerien fri for jord, og læg den i gryden i hel figur. Luk alufolien sammen omkring sellerien, og bag den i ovnen i 2 timer.
Lad sellerien køle lidt af, og skær det yderste lag af. Skær resten af sellerien i skiver. Pensl skiverne med olivenolie, og steg dem på en (grill)pande.
Krydr med salt og peber. Fordel røget spæk eller lardo’en på selleriskiverne, og pynt med masser af krydderurter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk