Saltagurker

21. oktober 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Saltagurker gør sig fantastisk godt til burgere og grillmad og som tilbehør på frokostbordet. De er nemme at lave, men gå i gang i god tid, så agurkerne kan nå at trække.

Bemærk
Trækketid: 3 uger.

Ingredienser

Udstyr

2 store sylteglas med tætsluttende låg

Sådan gør du

Vask drueagurkerne godt, og prik dem et par steder med en gaffel.
Kog vand op med salt og peberkorn i en gryde. Tag det af varmen, og lad det køle til stuetemperatur. Tilsæt eddike.
Skræl peberroden, og skær den i skiver. Pil hvidløgene, klip dildskærmene af stilken, og vask solbærbladene.
Fordel drueagurker, dildskærme, peberrod, hvidløg og solbærblade i skoldede patentglas. Hæld den<br /> lune saltlage over, og sørg for, at alt er dækket af lage, samtidig med at der er nogle centimeters luft i glasset.
Luk patentglassene, og lad agurkerne stå ved stuetemperatur i 2 dage, så de begynder at gære.
Opbevar herefter saltagurkerne i køleskabet eller en kølig kælder. Lad agurkerne trække i ca. 3 uger, inden du spiser af dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar