Saltagurker
21. oktober 2018
af
Marie Holm.
Foto: Columbus Leth
Saltagurker gør sig fantastisk godt til burgere og grillmad og som tilbehør på frokostbordet. De er nemme at lave, men gå i gang i god tid, så agurkerne kan nå at trække.
Bemærk
Trækketid: 3 uger.
Ingredienser
Udstyr
2 store sylteglas med tætsluttende låg
Sådan gør du
Vask drueagurkerne godt, og prik dem et par steder med en gaffel.
Kog vand op med salt og peberkorn i en gryde. Tag det af varmen, og lad det køle til stuetemperatur. Tilsæt eddike.
Skræl peberroden, og skær den i skiver. Pil hvidløgene, klip dildskærmene af stilken, og vask solbærbladene.
Fordel drueagurker, dildskærme, peberrod, hvidløg og solbærblade i skoldede patentglas. Hæld den<br />
lune saltlage over, og sørg for, at alt er dækket af lage, samtidig med at der er nogle centimeters luft i glasset.
Luk patentglassene, og lad agurkerne stå ved stuetemperatur i 2 dage, så de begynder at gære.
Opbevar herefter saltagurkerne i køleskabet eller en kølig kælder. Lad agurkerne trække i ca. 3 uger, inden du spiser af dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk