Salatwrap med mørbrad og dressing
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Wraps laves normalt med mexicanske tortillaer, men her er de erstattet af sprøde og friske salatblade, der giver en sundere og mere knasende udgave af retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Krydr mørbraden med za’atar, salt og peber. Brun mørbraden i olie på en pande, og steg den færdig i ovnen i 15-20 minutter. Alternativt kan du stege mørbraden på havegrillen.
Skyl aspargesene, og knæk bunden af. Skær aspargesene i tynde strimler på langs, enten med en tyndskræller eller på et mandolinjern.
Pluk, skyl og tør salatbladene.
Rør presset hvidløg sammen med yoghurt, sumak, olie, salt og peber.
Anret salatblade med asparges på 4 tallerkener. Top med tynde skiver af mørbrad. Hæld lidt sumakdressing henover, og drys med brøndkarse. Servér med brød til.
Tip!
Za’atar er en mellemøstlig krydderiblanding, som består af timian, oregano, salt, sesamfrø og sumak. Sumak fremstilles af kværnede, syrlige sumakbær. Begge krydderier kan købes i velassorterede supermarkeder eller specialforretninger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk