Salatblade med stegte rejer og kimchi-mayo
22. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Brug de fyldte salatblade som snack til et glas fyldig hvidvin eller som forret til en større festmenu.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak kimchien fint, og rør den sammen med mayonnaise i en skål. Smag til med salt.
Tjek, at rejerne er fri for tarmen. Hvis ikke, kan du lave et lille snit i ryggen og fjerne den.
Hæld mel, æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Pisk æggene sammen med en gaffel. Vend rejerne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
Varm olien op i en lille gryde eller dyb pande, og steg rejerne i 2-3 minutter i alt. Vend dem rundt undervejs, så de er gyldne og gennemtilberedte på alle sider. Krydr med salt.
Skyl og tør salaterne, pluk bladene fra hinanden, og anret dem på et stort fad. Skyl korianderen, og hak den groft. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Fyld lidt kimchi-mayo på hvert salatblad. Top med reje, radiser og koriander, og servér straks med limebåde til.
Tip!
Kimchi kan købes færdig hos asiatiske købmænd og velassorterede supermarkeder. Du kommer også langt med at røre mayonnaise sammen med lidt sriracha-chilisauce og skvæt limesaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk