Salat Nicoise med tun og æg

Salat Nicoise er en berømt salat fra Nice med tun og æg, der både kan serveres som frokostret og til aftensmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kog bønnerne med i gryden de sidste 5 minutter. Kog æggene i 8 minutter, til de er hårdkogte.
Pil skrællen af kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak de hårdkogte æg.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Skyl agurken, og skær den i tern. Skyl og hak persillen.
Læg bønner og kartofler på et fad, og top med æg, tomater, agurk og persille.
Afdryp tunen, mos den let med en gaffel, og fordel den oven på salaten. Top med oliven.
Rør mayonnaise og sennep sammen, og tilsæt derefter olien lidt ad gangen, til dressingen er cremet. Smag til med salt og peber, og servér til salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar