Salat Nicoise med tun og æg
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Salat Nicoise er en berømt salat fra Nice med tun og æg, der både kan serveres som frokostret og til aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Kog bønnerne med i gryden de sidste 5 minutter. Kog æggene i 8 minutter, til de er hårdkogte.
Pil skrællen af kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak de hårdkogte æg.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Skyl agurken, og skær den i tern. Skyl og hak persillen.
Læg bønner og kartofler på et fad, og top med æg, tomater, agurk og persille.
Afdryp tunen, mos den let med en gaffel, og fordel den oven på salaten. Top med oliven.
Rør mayonnaise og sennep sammen, og tilsæt derefter olien lidt ad gangen, til dressingen er cremet. Smag til med salt og peber, og servér til salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk