Salat med varmrøget laks og brombær
17. december 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En både smuk og velsmagende salat. Er du ikke til gedeost, kan du bruge feta eller mozzarella i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og tør salaten, og fordel den på et salatfad. Pil rødløget, skær det i papirtynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Fordel dem over salaten.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend ternene i olie, og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er knasende sprøde.
Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen i en lille skål, og vend den sammen med salaten.
Skyl brombærrene, og del gedeost og laks i mindre stykker. Fordel brombær, ost og laks over salaten, drys med croutoner, og servér straks.
Tip!
Gem rugbrødscroutoner til onsdagens opskrift.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk