Salat med stenbiderrogn og mormordressing
30. april 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
En luksussalat udover det sædvanlige! De spæde salatblade får fint selskab af sprød kyllingeskind, stenbiderrogn og en dejlig flødedressing.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingeskindet på bagepapir, fjern eventuelle fjerstubbe, og drys med lidt salt.
Steg kyllingeskindet ved 160° i ca. 15 minutter, indtil det er helt gyldent og sprødt.
Tag kyllingeskindet ud af ovnen, og læg det på et stykke køkkenrulle, så det suger lidt af det overskydende fedt.
Hæld fløde i en skål, og tilsæt fintrevet skal og saft fra citronen, rørsukker, salt og friskkværnet peber.
Lad fløden stå 15-20 minutter, så syren fra citronen går ind og tykner fløden og giver den en cremet konsistens.
Del salaterne ud i hele blade, og skyl dem i koldt vand. Læg dem i en sigte, og lad dem dryppe grundigt af.
Bland krydderurter og salater i en skål, hæld mormordressingen over, og vend det hele rundt. Hak kyllingeskindet i mindre stykker, og drys dem ud over salaten.
Læg masser af stenbiderrogn på toppen, og krydr med lidt ekstra friskkværnet peber. Servér evt. med godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk