Salat med søde kartofler, feta og linser
14. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Både øjne og mave bliver lykkelige af den smukke og mættende salat fyldt med smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem let gyldne og møre i ovnen ca. 25 minutter.
Kog linserne efter anvisningen på emballagen.
Pil og hak hvidløget fint. Afdryp linserne, og vend dem med hvidløg, tamari, citronsaft, salt og peber i en skål.
Skyl spidskålen, og snit den groft. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Pluk mynten, og bryd fetaen i mindre stykker med hænderne.
Vend de bagte kartofler med linser, rødløg, mynte, citronsaft og olie. Anret i et fad, top med tomater og feta, og servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk