Salat med rugkerner og bagte tomater
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne salat med rugkerner og bagte tomater er en simpel måltidssalat, som mætter godt og er fyldt med velsmag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog rugkerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Vend de afdryppede rugkerner med olie, balsamico, salt og peber, og lad dem køle let af.
Tænd ovnen på 150°. Skyl cherrytomaterne, vend dem med olie, og fordel dem i et ovnfast fad.
Krydr let med salt, og bag tomaterne i ovnen i 30 minutter, til de er rynkede og gyldne.
Skyl rucola. Bland rugkerner og rucola på et salatfad. Top med de bagte cherrytomater, serranoskinke og mozzarella revet i mindre stykker.
Pynt med oregano, og dryp med balsamicoglace.
Tip!
Balsamicoglace er balsamicoeddike, der er kogt ind til en tyk karamelagtig masse. Fås i delikatesseforretninger og velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk