Salat med røget makrel, nye kartofler og grønne bønner
11. august 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Ingen sommer uden røget makrel! Klargør den i køkkenet, eller pil den selv ved havebordet for at komme i ægte sommerstemning.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i i en gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter. Skær dem i halve, og lad dem afkøle let.
Skyl og nip bønnerne, og damp dem i en gryde med letsaltet vand i ca. 5 minutter. Afdryp, og skyl dem i koldt vand.
Skyl og pluk salaterne groft. Pluk makrellen fri for skind og ben. Skyl tomaterne, og skær dem i mundrette stykker.
Rør en dressing af honning, sennep, eddike og olie i en skål. Smag til med pillet og fintrevet hvidløg, salt og peber.
Vend forsigtigt kartofler, bønner, tomater og oliven sammen med dressingen i en skål. Anret salaten i dybe tallerkner. Top med makrel, oliven og frisk oregano, og servér straks, evt. med brød.
Tip!
Servér smilende æg til salaten, hvis du ønsker mere fylde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk