Salat med ris, bønner og kylling
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Mættende salat, der er rig på proteiner. Lav en chilidressing til, og få et ordentligt skud C-vitamin med i købet.
Bemærk
Udblødningstid, bønner: Mindst 8 timer (eller gerne natten over).
Ingredienser
Sådan gør du
Sæt de tørrede bønner i blød i en skål med rigeligt koldt vand i mindst 8 timer (eller gerne natten over).
Kog de udblødte bønner helt møre i rigeligt, friskt vand med laurbærblad og hele hvidløgsfed. Pas på, at de ikke koger i stykker.
Kog de sorte ris efter pakkens anvisning. Lad dem dryppe af og afkøle i en sigte.
Skyl de kogte bønner i en sigte, og lad dem dryppe af. Fjern laurbærblad og hvidløg.
Hak chili og hvidløg fint, og bland det med olie, citronsaft og salt. Vend bønnerne i dressingen, og lad dem trække.
Brun kyllingefileterne på begge sider på en pande i halvdelen af olien. Skru ned for varmen, og lad dem stege i yderligere 4 minutter på hver side. Lad kødet hvile på et skærebræt.
Rens peberfrugten, skær den i tynde strimler, og steg dem på panden i resten af olien sammen med majskerner, til de er let brune.
Skær kyllingefileterne i tynde skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde strimler. Vend kylling, peberfrugt, majs, rødløg og basilikumblade sammen med bønner og dressing.
Anret risene på et stort fad, og fordel kylling og grøntsager over risene.
Tip!
Hvis du vil have en mere sprød salat, kan du også blande rå peberfrugt og majs i salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk