Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler

Der er masser af gods i denne salat med både bøf og kartofler, så alle omkring bordet bliver dejligt mætte.

Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
ribeye-steaks
4
smagsneutral olie til stegning
1 spsk.

Bagte rødbeder og kartofler

rødbeder
500 g
små kartofler
500 g
olivenolie
3 spsk.
flagesalt
1 spsk.

Salat

valnøddekerner
100 g
feldsalat
125 g
romainesalater
1
lille spidskål
½
brøndkarse
1 bundter

Sennepsdressing

grov sennep
1 spsk.
honning
1 spsk.
balsamicoeddike
2 spsk.
olivenolie
6 spsk.
salt
peber

Sådan gør du

Bagte rødbeder og kartofler

Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder, og skær dem i både. Skræl kartofler, og skær dem i tykke skiver.
Læg rødbeder og kartofler i en bradepande. Dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbeder og kartofler møre i ovnen, det tager 35-40 minutter.

Salat

Rist valnødderne på en tør pande i 3-4 minutter, til de dufter. Afkøl nødderne, og hak dem groft.
Skyl og tør salaterne. Snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Skyl brøndkarsen, og nip bladene fra stilkene.
Anret salater og spidskål på et stort fad, og drys med brøndkarse.

Sennepsdressing

Rør sennep sammen med honning og balsamico. Rør olie i, lidt ad gangen. Krydr med salt og peber.
Steg bøfferne i lidt olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter. Skær dem i skiver, og anret dem oven på salaten sammen med rødbeder og kartofler. Hæld sennepsdressing over salaten, og servér.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'