Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler
Der er masser af gods i denne salat med både bøf og kartofler, så alle omkring bordet bliver dejligt mætte.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- ribeye-steaks
- 4
- smagsneutral olie til stegning
- 1 spsk.
Bagte rødbeder og kartofler
- rødbeder
- 500 g
- små kartofler
- 500 g
- olivenolie
- 3 spsk.
- flagesalt
- 1 spsk.
Salat
- valnøddekerner
- 100 g
- feldsalat
- 125 g
- romainesalater
- 1
- lille spidskål
- ½
- brøndkarse
- 1 bundter
Sennepsdressing
- grov sennep
- 1 spsk.
- honning
- 1 spsk.
- balsamicoeddike
- 2 spsk.
- olivenolie
- 6 spsk.
- salt
- peber
Sådan gør du
Bagte rødbeder og kartofler
Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder, og skær dem i både. Skræl kartofler, og skær dem i tykke skiver.
Læg rødbeder og kartofler i en bradepande. Dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbeder og kartofler møre i ovnen, det tager 35-40 minutter.
Salat
Rist valnødderne på en tør pande i 3-4 minutter, til de dufter. Afkøl nødderne, og hak dem groft.
Skyl og tør salaterne. Snit spidskål fint, gerne på et mandolinjern. Skyl brøndkarsen, og nip bladene fra stilkene.
Anret salater og spidskål på et stort fad, og drys med brøndkarse.
Sennepsdressing
Rør sennep sammen med honning og balsamico. Rør olie i, lidt ad gangen. Krydr med salt og peber.
Steg bøfferne i lidt olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter. Skær dem i skiver, og anret dem oven på salaten sammen med rødbeder og kartofler. Hæld sennepsdressing over salaten, og servér.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner