Salat med quinoa, asparges og laks

4. august 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

En sprød forårssalat med grønne asparges, friske ærter og ristede quinoafrø. Top med stykker af blød, fed laks, som du kan stege på panden eller grillen.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog quinoa efter anvisning på pakken, og lad dem afdryppe godt.
Dryp laks med citronsaft, salt og peber. Steg dem i olie ved høj varme på skindsiden i 7-10 minutter.
Vend dem, når næsten al kødet har skiftet farve, og steg dem færdige i 1 minut på kødsiden. Hold laksen varm, og lad panden stå på blusset.
Kassér de træede ender fra aspargesene, og skær resten i 2-3 cm brede stykker.
Rist quinoa og aspargesstykker på panden i lidt olie ca. 5 minutter, til det hele er sprødt og knasende.
Pisk olie, eddike og honning til en dressing. Smag til med salt og peber.
Anret salatbladene på et fad. Læg laksen oven på, og drys med ærter, asparges og quinoafrø. Dryp dressing og revet citronskal over.

Tip!

I stedet for friske ærter kan du også bruge frosne. Erstat de 350 ærter i bælg med 1½ dl frosne ærter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar