Salat med nudler, friteret tofu og sesamdressing
4. marts 2021
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck Christensen
Friteret tofu smager fantastisk! Servér tofuen i en salat med nudler, grøntsager og en cremet sesamdressing. Mums.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk sesamolie, tahin, sukker, soja, fintrevet ingefær, riseddike og srirachasauce sammen.
Fortynd cremen med varmt vand, indtil det har en konsistens som tyk fløde. Smag til med peber og evt. mere soja, sukker, sesamolie eller riseddike.
Skær tofuen i mundrette stykker, og lad dem ligge lidt på et tørt viskestykke, så du trækker lidt af væden ud.
Fritér tofuen sprød i olie, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Del pak choy i mindre stykker, og skær agurk, peberfrugter og gulerødder i tynde strimler. Snit forårsløgene diagonalt.
Kog nudlerne, og skyl dem i koldt vand. De må endelig ikke blive udkogte. Steg kort pak choy på en pande, så de bliver sprøde og møre.
Bland alle grøntsagerne i en stor skål, og vend nudler og tofu i. Vend det hele sammen med sesamdressingen, og servér.
Tip!
Er der for meget dressing til salaten, så servér evt. resten i en skål ved siden af eller gem den i køleskabet i en uges tid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk