Salat med marineret kylling og risnudler

4. oktober 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Den friske og spicy dressing, nouc cham, er sammen med nudlerne den vigtigste ingrediens, der får retten til at smage af Østen.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør en marinade af fiskesauce, limesaft, farin, soja, olie og fintrevet hvidløg.
Læg kyllingefileterne i en frysepose, og hæld marinaden over. Lad det marinere på køkkenbordet i 15 minutter, eller læg det på køl natten over for ekstra smag.
Steg kyllingefileterne i rigeligt olie på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Pas på, at sukkeret ikke brænder på.
Rør fiskesauce, eddike, sukker, vand og limesaft sammen i en skål. Pil og riv hvidløget fint. Skyl og hak chilierne fint, og rør dem i dressingen. Smag til.
Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken (evt. lidt kortere kogetid). Skyl dem i koldt vand, og afdryp.
Skyl og flæk agurken, og skær den i halvmåner. Skyl salaten, og pluk den groft. Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Pluk koriander og mynte groft. Hak peanuts, og skær limen i både.
Anret nudler, salat, forårsløg, agurk, koriander, mynte og skiver af kylling i dybe tallerkener. Top med peanuts, og servér straks med nouc cham og limebåde.

Tip!

Vil du have en mindre stærk dressing, kan du fjerne frø og frøvægge fra de små chilier.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar