Salat med lynstegt tun
10. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En lækker salat med tun, der kun lige er vendt kort på panden og derfor er rå i midten, lige som den skal være. Salaten er god som selvforkælelse en fredag aften eller som forret severet for gæster.
Bemærk
Når du bruger rå tun, skal du fryse den ned i mindst et døgn, før du anvender den, eller købe tun af sashimikvalitet hos fiskehandleren.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr tunen med salt og peber, og steg den hårdt i ca. 1 minut på hver side i lidt olie på en (grill)pande. Den skal stadig være helt rå i midten.
Skær tunen i tynde skiver med en skarp kniv, og anret den på et fad.
Rens fenniklen, og skær den i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern til både fennikel og æble.
Pres saften af citronen. Vend skiverne med olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Anret salaten oven på tunen sammen med skyllede radicchioblade, og pynt med rucola eller rød mizuna. Servér salaten med brød som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk