Salat med lynstegt tun

10. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En lækker salat med tun, der kun lige er vendt kort på panden og derfor er rå i midten, lige som den skal være. Salaten er god som selvforkælelse en fredag aften eller som forret severet for gæster.

Bemærk
Når du bruger rå tun, skal du fryse den ned i mindst et døgn, før du anvender den, eller købe tun af sashimikvalitet hos fiskehandleren.

Ingredienser

Sådan gør du

Krydr tunen med salt og peber, og steg den hårdt i ca. 1 minut på hver side i lidt olie på en (grill)pande. Den skal stadig være helt rå i midten.
Skær tunen i tynde skiver med en skarp kniv, og anret den på et fad.
Rens fenniklen, og skær den i tynde skiver. Skyl æblet, og skær det i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern til både fennikel og æble.
Pres saften af citronen. Vend skiverne med olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Anret salaten oven på tunen sammen med skyllede radicchioblade, og pynt med rucola eller rød mizuna. Servér salaten med brød som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar